Nyhedsbrev juni 2021

1. juni 2021 22:17 , af Chr. E. Christensen

Frironing

Nu er vi i juni, solen skinner endelig, så vi rigtig kan nyde det. Juni måned er også frironingstid. Der er afsat 3 aftener den 15, 16 og 18 juni. Desuden er det muligt at deltage i en træningstur og få det klaret der. 
Får du ikke klaret frironingsprøven inden 1. juli, må du ikke ro alene i klubkajakker. Ror du med andre, kræver det, at de vil tage ansvar for dig. Du kan altid blive friroet på en træningsaften. (For årets roer 1 kursister gælder jo det i får at vide på kurset) Tilmelding i kalenderen.
Ved frironingen skal du vise en selvredning og 2 dobbelte makkerredninger hvor du hhv. kommer op først og sidst.
Desuden skal der svømmes enten 400 m i havet (fri påklædning) eller 150 m med kajak. 

Videoer af redninger og forskellige styretag fra DGI

Under fanebladet kurser&kontingent er der lagt et faneblad med videoer, her kan du lige få genopfrisket diverse styretag, redninger m.m.

ROER 2 den 21.-22. august

Det er tiden at promovere vore roer 2 kursus i august. Det afholdes i weekenden den 21.-22. august. 2 dage a 8 timer. Roer 2 kurset, kalder vi også ”kajakken på kant” fordi vi disse 2 dage bruger rigtig meget tid på at få kajakken til at lystre det man gerne vil.

INDHOLD
Rundtag, forror, bagror, sideforflytning også i fart, lavt støttetag, lav og høj telemarksving, sculling, bugsering og eskimoredning.
Dette er en del af øvelserne på havet, dertil kommer nogle forskellige redningsøvelser og teori på land. 

Krav er at du har været en del på vandet og har roet omkring 100 km de seneste 12 md. (til august).
For at blive roer 2 – skal du også gennemgå er 8 timers 1. hjælp. Men det kan fint ske efter.

Det er et potentielt kursus for rigtig mange – og jeg kender ikke nogen der har fortrudt – spørg dig for når du er på træningstur eller til frironing. Instruktørerne i år er Rudy og Christian.  Læs mere og tilmeld dig her

Nyt roer 1 hold – lige nu 1 plads ledig

Vi har deltaget i demodag på Rodskov Beboerforenings stranddag i lørdags. Der var så overvældende interesse, at vi dagen efter havde 7 tilmeldte til et ekstra roer 1 hold som vi lige putter ind her inden som-merferien. Kender du en som ikke nåede at blive tilmeldt kursus – så er der én cahance.

Træningsture

Der er fuld fart på træningsturene her i juni, husk tilmelding og husk hvis man vil teste sin færdigheder inden frironing, så kan du gøre det her med støtte og gode råd fra instruktørerne.

Ture

Alle ture er beskrevet i kalenderen – aktuelt er:
6. juni Skanderborg sø – tilmeldingsfrist 3. juni
12.-13. juni Lemvig og Venø – tilmeldingsfrist 9. juni

Husk at tilmelde dig, og spørg endelig hvis der er noget du er i tvivl om som vi ikke har fået beskrevet godt nok.